Akár a mesében: egy egyszerre létező és nem létező cím!


2019. szeptember 25-én Kemecsén jártam, ahol könyveket mutattunk be, illetve idei első világháborús történelmi ismeretterjesztő kisfilm vetélkedőnket ismertettük. Részletek - kattintással

Előtte szerettem volna bejelentkezni az itteni, megörökölt házamba. Nem sikerült! A Bajcsy-Zsilinszky utca 4., ahol egyébként korábban 1971 és 1977 között állandó jeleggel be voltam jelentve és ahonnan 3. osztályos koromtól egészen 6. osztályos koromig jártam, állítólag nincs. Illetve van, de oda nem jelentkezhetek be. Viszont ami nekem nem sikerült, az sikerült 8-10 másik embernek! Hogy miként, az ismerve a mai magyar viszonyokat, a csodák birodalmába tartozik! Vagy mégsem? Levelet írtam a Nemzeti Választási Bizottságnak és még október 11-én sürgősséggel el is postáztam! Íme a levél:

------------------------

Dr. Rádi Péter
Nemzeti Választási Bizottság elnöke
Budapest
Alkotmány utca 3.
1054

Tárgy: tájékoztatás kérése

Tisztelt Elnök Úr!

Megörököltem elhalálozott felmenőimtől a 4501 Kemecse, Bajcsy-Zsilinszky utca 4. szám alatti ingatlant és abba 2019. szeptember 25-én be szerettem volna ideiglenes jelleggel jelentkezni, de nem tudtam, pedig a településfejlesztési tervek alapján logikusnak látszik, hogy az illető ingatlannak ez a ház-száma.
Hozzáteszem: az itt található házat apai üknagyapám Szitha András építette 1907-ben – én is laktam itt 1971 és 1975 között állandó jelleggel, a nagymamám, a testvére, apám, anyám is a Bajcsy-Zsilinszky utca 4. szám alatt volt bejelentve, valamennyi dokumentumunk erről a ház-számról szól, viszont a hagyatéki végzésben találtam egy 8-as ház-számot, amit a jegyzőnek szóvá is tettem, aki elmondta, hogy a tulajdoni lapon a „rendezés alatt” széljegyzet szerepel.

Jeleztem értetlenségemet a kemecsei hivatalnak is a 8-as ház-számmal kapcsolatban már jóval korábban, de most, 2019. szeptember 25-én mind a városi, mind pedig a járási hivatalban szerettem volna, ha a 4-es ház-számra be tudok jelentkezni, de nem tudtam, pedig az erről szóló, jogosultságomat bizonyító valamennyi dokumentumot magammal vittem. A helyszínen arról értesültem, hogy a helyi hatóságok nyilvántartásában egyáltalán nem létezik Bajcsy Zsilinszky utca 4-es szám, ezért nem tudok oda bejelentkezni.

Viszont állítólag a Bajcsy-Zsilinszky utca 4. szám alá mégis 8-10 ember be van jelentkezve, illetve jelentve, de – adatvédelmi okokra hivatkozva – a hivatal munkatársai állítólag nem mondhatják meg nekem, hogy kik ezek az emberek.

Kérdéseim:
Megfelel-e a valóságnak, amit a hivatal munkatársai állítottak?

  1. Amennyiben igen, hogyan lehetséges, hogy a hivatalos nyilvántartásban nincs Bajcsy-Zsilinszky utca 4., ugyanakkor mégis van?
  2. a.) Vagyis nincs, ha be akarok oda jelentkezni,
    b.) de ennek ellenére valaki(k)nek mégis sikerült elintézni, hogy oda, ami nincs, mégis be legyen jelentkezve 8-10 ember?

2.) Ki az, akinek ezt sikerült engedélyeztetnie?

3.) Ki az, aki ezt engedélyezte?

4.) Rendelkeznek-e szavazati joggal azok, akik az említett címre be vannak jelentve?

 

Budapest, 2019. október 11.                                           Tisztelettel:

Dr. Gecse Géza

--------------------------------------

Őszinte kíváncsisággal várom a választ!