Ami a kisfilm vetélkedőhöz 2019-ben kell - aktualizált változat!


A felhívás szövegében minden benne van, de a teljesebb leírást is hozzáférhetővé tettük! Egyetlen dologban más, miután a pályázati határidőt módosítottuk - 2019. december 4-ig kell elküldeni számunkra a 2-4 perces pályaművet az ujaspektus@gmail.com-ra, tehát ne vezessen félre senkit a november 11-i határidő - kattintással:

sz_koe_1.jpg

Az idén nem nyitó-, hanem zárórendezvény központú rendezvény-sorozatot szerveztünk! Úgy gondoltuk, hogy június 28-a, a versailles-i békediktátum Németországgal való aláiratása jó alkalmul szolgál, hiszen ennek most volt a 100. évfordulója!

De Ausztriával szeptember 10-én, Bulgáriával pedig november 27-én iratták alá a saját békediktátumaikat, amelyek hasonlítottak a jövőre száz esztendős trianonihoz!

am-beszelgetesek-plaka-04-web-05.jpg

November 15-én a nemzetközi események tükrében vizsgáltuk Trianont,  de beszéltünk - a két világháború között mérvadó, ekkor született rendszer természetrajzáról is! Meghívott előadóink a Kossuth Klubban: Tefner Zoltán, Ujváry Gábor és Gulyás László erről adtak elő. Ezt a YouTube-on a kulcsszavakra keresve meg tudod nézni, de hamarosan a szöveges, összefoglaló változata is elérhető lesz itt az aspektus.eu oldalon!

Összegyűjtöttük azt is, hogy merre tartottunk népszerűsítő előadásokat 2019. november 1-ig a kisfilm vetélkedő sikere érdekében.
Majdnem mindenütt tettek fel nekünk váratlan kérdéseket és ezek mások számára is tanulságosak lehetnek, amit a 'Bárhova elmegyünk!' link alatt tudsz elolvasni az aspektus.eu főoldalán kutatva - kattintással:

A november 1-e utáni hasonló népszerűsítő előadásainkról az ez utáni címszavakra az aspektus.eu főoldalán rákeresve tudsz értesülni!

Ugyanakkor nyílvánvaló, hogy az ország összes középiskolájába és felsőoktatási intézményébe nem tudunk ellátogatni - ezért van óriási szerepe a sajtónak, azon belül is az elektronikus médiumoknak, különösen azért, mert most már igen elterjedt, hogy a YouTube-ra vagy hangban is kikerül, ami élő adásban látható volt vagy elhangzott! A 'Bármely médiumnak szívesen!' link alatt összegyűjtöttük az idén november 4-ig végiglátogatott valamennyi elektromos médiumot! Ez utáni szerepléseinket egyenként tudod megnézni az aspektus.eu oldalon - 2019. november 4-ét követően!

szkoe_3.jpg

Végül, de nem utolsó sorban: összegyűjtöttünk minden fontos információt, ami jó hatékonysággal alkalmazható a kisfilmek elkészítésekor! Talán módszertani segédletünk lesz a leginkább hasznos számodra! Íme - kattintással:

Végül a Facebook-oldlunk - kattintással:

                                                                   Jó munkát!

Gecse Géza