Aspektus az EFOTT-on 2017-ben

Tavaly az eső mosott el bennünket az EFOTT-on, így az Aspektus az idén bukkanhatott fel Velencén először első világháborús centenáriumi klipvetélkedője ismertetőjével.

Július 16-án, délután 4-kor, a kánikulában kaptunk erre lehetőséget a VVV-ben, vagyis a Velencei Vizi Várban, amelyet az Enyedi utcai bejárat felől lehetett megközelíteni. Sajnos, a tavalyi pályázat első helyezettjének, Sándor Ágostonnak – Gombaszögöt követően – máig tisztázatlan, hogy mitől, de hasmenése lett, ezért – a biztonság kedvéért – inkább otthon maradt, ezért Gecse Gézának kellett egyedül állnia „a sarat” a Velencei-tó partján. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája részéről az idén is Németh Gergő volt a segítségére.

Ő volt, aki azt javasolta, hogy ne dvd-t, hanem pendrive-ot hozzon a legközelebb magával, ugyanis az itteni rendelkezésre álló technika nem tette lehetővé a dvd monitorokhoz való csatlakozását, ami csak a helyszínen derült ki.

Nem volt könnyű versenyre kelni a buli-zenével, de a hangosításra nem lehetett semmi panaszunk. Tekintve, hogy a monitorokhoz való csatlakozást képtelenség volt megoldani és – Gombaszöggel ellentétben például az internet-kapcsolat kiváló volt – , ezért az Aspektus témafelelőse onnan szedte elő a Ray Müller-filmet és igyekezett belőle valamennyit láttatni is a helyszínen.

Valamennyire sikerült, de az idei alkalom inkább arra szolgált, hogy tudják az Aspektus szervezői, hogy milyen lépéseket kell majd a legközelebb megtenniük annak érdekében, hogy valóban minden szempontból sikeres prezentációt tudjanak itt tartani!

Kép és szöveg: Aspektus