Beszámolók az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságában 2013.április 23-án

Idén egymilliárddal több jut a határon túli magyarság támogatására. Így a rendelkezésükre álló összeg 13 milliárd 400 millió forint. Erről beszélt az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága előtt a forrásokat kezelő Bethlen Gábor Alap vezérigazgatója, Lélfay Koppány. Az eseményen részt vett Gecse Géza is, és a támogatás részleteiről kérdezte a vezérigazgatót. Az interjút a Kossuth rádió Határok nélkül c. műsorában hallhatták 2013.április 23-án.

Fotók: Gecse Géza                         Répás Zsuzsanna és Lélfay Koppány

A Magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Biztosságában beszámoltatták Gyeney Laura igazgatót, akit ezt követően Gecse Géza kérdezett. Az interjú a Kossuth rádió Határok nélkül című műsorában 2013.április 26-án hangzott el.

Gyeney Laura

 

Másfél éves a nemzeti regiszter, amelyet a diaszpórában élő magyarság anyaországhoz kapcsolása érdekében hoztak létre. Gecse Géza Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkárral beszélgetett a Kossuth rádió Határok nélkül című műsorában 2013.április 26-án.

 

 

Ugyancsak a nemzeti regiszter fontosságára hívja fel a figyelmet Potápi Árpád, a Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke, akit ugyancsak Gecse Géza kérdezett a Kossuth rádió Határok nélkül című műsorában 2013.április 26-án.