Bonum után Heti TV – a nyertes nevét a 2017. május 23-i műsorában közöljük!

 

Pénteken, 2017. május 19-én Ress Imre történész arról számolt be a Bónum TV délelőtti műsorában, hogy Tisza István és a magyar politika mekkora befolyást tudott gyakorolni a Habsburg Monarchia külpolitikájára.

Kattintással:


Azt már 2017. május 22-én a Heti TV-ben mondtam el, hogy a második világháborúban sikerült megvalósítani, amit a vezérkarok az elsőben terveztek.

Az oroszok ugyanis abban gondolkodtak, hogy Budapestet és Bécset elfoglalva mérnek majd csapást Berlinre. Nem sikerült és ezt például az olyan tábornokoknak köszönhetjük, mint amilyen Szurmay Sándor volt, aki 1915-ben az Uzsoki-hágónál megállította őket.

Róla is szó lesz 2017. május 29-én 17 órától az ELTE BTK kari tanácstermében!

A Bónum Televízió május 19-i műsorában pólót ígértünk cserébe azért, ha valaki az adás ideje alatt megmondja nekünk a +36-1-808-9555-ös telefonszámon, vagy megírja nekünk az ujaspektus@gmail.com címre, hogy kik a 2017. május 29-i rendezvényünk arcképcsarnokából azok, akik bár éltek az első világháború idején, de nem vettek részt benne, a magyar emlékezetpolitikában mégis kiemelkedő a szerepük és erős kapcsolat van közöttük és a világháború egy-egy olyan résztvevője között, aki szintén szerepel a meghívón!
Segítség: ha valaki az utóbbi négy összefoglalónkat elolvassa, sok segítséget talál! Ha meg tudja nevezni azt, akihez e személyeknek közük van és miért, annak - a pólón kívül - további 5 000 forint üti a markát!

 

Aspektus