Első világháborús kisfilmvetélkedőnk díjazott alkotásai 2014-2016


2014-es kisfilmvetélkedőnk első helyezettje: Szabó Róbert, aki alkotásában sikeresen ötvözte az első világháborúval kapcsolatos családi hagyományt a kifejezetten a történelmi eseményekhez kapcsolódó általánosabb megközelítésmóddal.

szaborobi.jpg
Kattintással:

 

2014-es kisfilmvetékedőnk második helyezettje: Máthé Kincső, aki családja sorsát feldolgozva mutatta be milyen sorsformáló hatása volt a nagy háborúnak az emberek életére.
kincso.jpg
Kattintással:

 

2014-es kisfilmvetélkedőnk harmadik helyezettje: Slavena Simeonova Bulgáriából érkezett hozzánk. Saját alkotásait a kamerájával mintegy megmozgatva, a világháború emberveszteségeit számba véve, zenét használva sikerrel ért el hatásos végeredményt! (Van, ahol a beírt szöveg nem látszik! Ilyen esetben tessék állítani a YouTube profilon!)
sabina.jpg
Kattintással:

 

2016-ban már könnyebb dolgunk volt, hiszen a 2014-es klipek birtokában lejjebb vittük a beküldhető kisfilmek hosszát (2 perc a korábbi 4 helyett) és 5 percről 4 percre csökkentettük a maximális terjedelmét! A gyakorlat bizonyította, hogy ez a 2-4 perces terjedelem az ideális!

2016-os kisfilmvetélkedőnk első helyezettje: Sándor Ágoston gimnáziumi tanuló tematikus klipjével tudott sikert elérni!
9035.jpg
Kattintással:

 

2016-os kisfilmvetélkedőnk második helyezettjei olaszok. Antonela Di Mauro, Luca Broglia és Paolo Bareggi Magyarországon töltöttek némi időt és - kicsit talán a 2014-es pályázati kiírást figyelve készítették el az első világháborúból napjainkba "tekintő" produkciójukat!
olaszok.jpg
Kattintással:

 

2016-os kisfilmvetélkedőnk harmadik helyezettje: Varga Dávid szintén tematikus, a Bruszilov-offenzívával foglalkozó kisfilmjével tudott meglepni bennünket!
9029.jpg
Kattintással:

 

E hat alkotás kiválóan szemlélteti, hogy mennyire különbözőképpen lehet feldolgozni az első világháborút. Hasznosított ötleteket láthatunk itt, de az ötletek tárháza végtelen!
Fontos, hogy közben filmezéssel, szerkesztéssel és a történelmi események feldolgozásával kapcsolatos szabályokat betartsuk és néhány szakmai fogás segítségével hatékonnyá tegyük!

Ezzel kapcsolatos javaslatot, hátteret is adunk az elkövetkező napokban, de már most küldhetsz be 2-4 perces kisfilmet az ujaspektus@gmail.com e-mail címre!

Az idei kisfilmvetékedőnkkel kapcsolatos alapvető tudnivalók innen ismerhetők meg - kattintással:

am_plaka22felt_hun-web-03_m.jpg

 

Több helyszínen is tartunk tájékoztatót az elkövetkező napokban és hetekben, de a legközelebbi, kiemelt rendezvényünkön minden érdeklődőt, főként középiskolás tanár kollégákat, diákokat és egyetemi hallgatókat is szívesen látunk szeptember 10-én Budapesten a Bajza utcában! Kattintással:

am190910web.jpg

 

Jó munkát!

Rubovszky Éva (Nemzetek Háza)
Gecse Géza (Aspektus)