Erasmus-diákjaink és a klip-vetélkedő alaplépései

Nemzeti és birodalmi törekvések a Habsburgok és a Romanovok államában 1848 és 1917/18 között című szemináriumi órámat az idén Erasmusos hallgatóknak tartom 'National and Imperial Features in Habsburg and Romanov Empires Between 1848 and 1917/1918' címmel, de számukra is adott a lehetőség: amennnyiben 2-4 perces kisfilmet csinálnak, szemináriumi dolgozatuk karakterszáma feleződhet.


Itt 2:1 a franciák javára!

Ppt-t és - ha szükséges, akkor nekik is kell - mini-felmérőt is csinálniuk, illetve írniuk.

Nemcsak nekik, a magyar csoportnak is megmutatjuk az alaplépéseket: gmail-es fiókból a saját profilodon jobb felső sarokban lévő négyzeten keresztül katt a YouTube linkre, onnan a feltöltés - ez a saját anyagok közzétételére jó.

A YouTube-on lévő anyagok letöltéséhez az offliberty.com-ra kell menni és a YouTube-on megtalált film linkjét az itt található ablakba bemásolni, méhozzá a másodikba, mivel ez szolgál a filmek letöltésére. Itt jobb klikk az egérrel - megadva persze, hogy hová kerüljön a fájl!

Az Erasmus-hallgatókkal tartott órán még szeptemberben kellett szembesülnöm, hogy idén 20-a óta a YouTube eltüntette a szerkesztési lehetőséget, tehát ma már nem tudod az ottani saját csatornádra feltöltött filmjeidet szerkeszteni - ezért kell hozzá egy másik program, mondjuk egy moviemaker. Ez nem jó, viszont az igen, hogy a moviemaker többet tud.

Gecse Géza