Gombaszögön tavaly és az idén


Az idei gombaszögi nyári tábor legjelentősebb kulturális eseménye az István, a király című rockopera ottani bemutatója volt, amelyre szombaton, július 20-án került sor. Erre a napra készült el az Aspektus idei első világháborús kisfilm-vetélkedőjének a felhívása, amelyet eljuttattunk a tábor szervezőinek azzal a kéréssel, hogy nyomtassák ki négy példányban és ragasszák ki a tábor utolsó két napján: szombaton és vasárnap, tekintve, hogy nem volt érkezésünk, hogy ott tudjunk lenni a mostani alkalommal. Viszont a felhívással pont ezért szombatra mi is elkészültünk és el is küldtük a tábor felvidéki szervezőinek - kattintással:

Nem tudunk róla, hogy erre végül is sor került volna - nyilván volt dolga a szervezőknek a táborzárás körüli időszakban.

Tavaly a Nemzetpolitika - szorítóban című könyvem első felvidéki bemutatóját kihasználva ugyanitt Nemzetstratégia, nemzetpolitika és a kisebbségi jogok címmel Duray Miklós vendége voltam Csóti Györggyel, a Kisebbségi Jogvédő Intézet vezetőjével.
Ime az erről szóló beszámoló 2018. július 18-i keltezéssel a ma7.sk oldalán - kattintással:

Náluk jóval részletesebben számolt be az eseményről a Felvidék.ma - kattintással:

 

Aztán néhány nap múlva felfedezhettük a következő filmet is, amely vágás nélkül adta közre még tavaly augusztusban, amit Gombaszögön tőlünk hallani lehetett - kattintással:

 

 

 


Az asztalon jól látszanak az összes eddigi kisfilm vetélkedőre készült plakát fajták!

Sajnáljuk, hogy a kisfilm-vetélkedővel kapcsolatos gombaszögi hagyomány az idén megszakadt, igaz, az EFOTT-ra, ami ez alkalommal az idén megelőzte a gombaszögi tábort, még el sem tudtunk készülni a plakáttal!

A nyár további részében igyekszünk legjobb tudásunkkal felhívni a figyelmet a kisfilmvetélkedőnkre és - egyelőre - a szeptember 10-i figyelemfelkeltő rendezvényre!

Gecse Géza