Hangos összefoglalóink első világháborús rendezvényeinkről 2014-2017

Koncepcióként fogalmaztuk meg, hogy a másfél órásra tervezett nyitó rendezvényeinkből csak a zörejeket, szüneteket és nyögéseket távolítjuk el, hogy ily módon a beszélgetés teljes gerince rendelkezésre álljon azok számára is, akik nem tudtak ott lenni!
csoportkep1.jpg
Bár 2014-es első világháborús nyitórendezvényünknek voltak külföldi vendégei, de mindannyian tudtak magyarul! Íme a bizonyíték - kattintással:

A háttérről szöveges változatban sok minden - kattintással:

geroek_2648.jpg
2016-os első világháborús nyitórendezvényünknek is voltak külföldi vendégei, de ők csupán a 25 perces filmes változatban jutottak szóhoz, a nyitó rendezvényen nem tudtak részt venni! A beszélgetés ezért a nyitó rendezvényünkön más keretek között zajlott - kattintással:

Összefoglaló szöveges változat - kattintással:

img_9243.jpg

2017-es első világháborús nyitórendezvényünknek Szergej Nyelipovics orosz történész volt a külföldi vendége, akit "utókövetéssel" fordítattunk magyarra. Ez a hangos változat elkészítésekor számunkra jelentett külön feladatot! Íme - kattintással:

Szöveges változat - kattintással:

A három rendezvény összefoglaló, rövid változata megjelent a Nemzetpolitika - szorítóban. Aspektus-határok nélkül 2002-2017 című kötetben a Püski Kiadónál, 2017-ben!

Már most küldhetsz be 2-4 perces kisfilmet az ujaspektus@gmail.com e-mail címre!

Az idei kisfilmvetékedőnkkel kapcsolatos alapvető tudnivalók innen ismerhetők meg - kattintással:

 

am_plaka22felt_hun-web-03_m.jpg

 

Több helyszínen is tartunk tájékoztatót az elkövetkező napokban és hetekben, de a legközelebbi, kiemelt rendezvényünkön minden érdeklődőt, főként középiskolás tanár kollégákat, diákokat és egyetemi hallgatókat is szívesen látunk szeptember 10-én Budapesten a Bajza utcában! Kattintással:
 

am190910web.jpg

 

Jó munkát!

Rubovszky Éva (Nemzetek Háza)

Gecse Géza (Aspektus)