A KarcFM-ben az Aspektus első világháborús kisfilm vetélkedőjéről

3621_sukosd_gg.jpg
Először 2019. október 18-án, a 12 óra 25 perckor kezdődő Magyar Hangban beszélgetett Sükösd Levente Gecse Gézával, az Aspektus téma-felelősével az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottságnál 2019-ben megnyert Aspektus-pályázatról, amelynek köszönhetően első világháborús történelmi ismeretterjesztő kisfilmvetélkedőt hírdetnek. A Száz év tükrében az első világháború lezárása 1919-2019 című pályázat nyomán született 2-4 perces kisfilmek beadási határideje 2019. november 11-e, az első világháború lezárásának kezdetét "hivatalosan" jelző compiegne-i fegyverszüneti egyezmény 101. évfordulója!

De nemcsak az 1919-es évhez kapcsolódó eseményekről küldhetnek be a pályázók kisfilmeket! Ha rákattintasz az alábbi linkre 19 perc 10 másodpercnél, megtudhatod, mert az interjú itt kezdődik! Íme:

Itt az aspektus.eu oldalon folyamatosan és részletesen tájékozódhatsz a kisfilm vetélkedő egészéről és minden további állomásáról!

 

Hamarosan hibakereső vetélkedőt is meghírdetünk, amelynek során a könyvesboltokban még nem kapható Trianon monográfia első kötetével, valamint Jankovics Marcell, szintén az idei trianoni békediktátum évfordulójára megjelent Trianon kötetével jutalmazzuk a helyes megoldást az ujaspektus@gmail.com-ra beküldőket!

Aspektus