Kisfilm népszerűsítő a Benkő István Református Gimnáziumban Újpesten

Gecse Géza 2019. október 16-án Újpesten, a Benkő István Református Gimnáziumban járt, ahol Köő Artúr történelem tanár kollégánk tanít és az ő segítségét kérte, hogy szólhassunk az Aspektus első világháborús történelmi ismeretterjesztő kisfilm vetélkedőjéről, amelyet az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság pályázatát megnyerve tudtak az idén is meghirdetni!

A szerdai látoagátás azért is bizonyult rendkívül eredményesnek, mert összesen négy osztályban sikerült beszélni az Aspektus klip vetélkedőjéről.


Előadás közben Gecse Géza felhívta a figyelmet arra, hogy érdemes támaszkodni a www.aspektus.eu honlapra, valamint az Aspektus Facebook-oldalára!

Összesen 38-40 snitt kell egy 2-4 perces kisfilm összeállításához, amihez az Aspektus említett oldalán a "Módszertani segédlet első világháborús kisfilmek készítéséhez" link fog számukra a leginkább segíteni! -  mondta Gecse Géza.


A következő osztályban is csupán rövid tájékoztatóra került sor, de az Aspektus témafelelőse felhívta itt is a figyelmet, hogy teljes képet az Aspektus Facebook oldalán, illetve a www.aspektus.eu oldalon nyújtanak az érdeklődőknek! Fent vannnak a honlapon az eddig született díjnyerttes kisfilmek, továbbá a korábbi nyitórendezvényekről szóló hosszabb, általában 70 perces hangos-állóképes feldolgozások, valamint 25 perces filmek is. Ezeket nyugodtan fel lehet használni az iskolai oktatásban is! - mondta Gecse Géza.


Ismét új osztályba lépve Gecse Géza szólt arról, amennyiben bárkinek bármilyen kérdése lenne, jöjjön el az Aspektus október 25-én, délután 5-kor kezdődő, laza keretek között zajló tájékoztatójára a Kossuth Klubba!


Nem kell aggódni amiatt, ha nem ért valaki egy-egy történelmi esemény minden vonatkozásához, hiszen bátran kérhetnek segítséget nemcsak saját történelem tanáruktól vagy ismerősüktől, hanem tőlük is!
Máshová, más iskolába, akár vidékre is szívesen elmennek és élő szóban is szívesen népszerűsítik az ügyet! - mondta az Aspektus téma-felelőse.


Végül immár a negyedik osztályban tért ki Gecse Géza arra, hogy az elkövetkező napokban összeállít egy olyan oldalt, ahonnan koncentrált, ha úgy tetszik szájba-rágós útmutató segíti majd a kisfilm készítés iránt érdeklődőket, hogy olyan 2-4 perces produkciót küldjenek az ujaspektus@gmail.com e-mail-címre, amelynek jó esélye van a helyezésre! 

Helyezéstől függetlenül mindenki kap egy olyan csodaszép pólót, amilyet ő is visel! - jelentette ki itt is Gecse Géza, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy hiba-kereső vetélkedőre is számíthat mindenki, amit a www.aspektus.eu oldalon néhány napon belül meghirdetnek!

Aspektus