A kisfilm-vetélkedő részleteiről - a Kossuth rádió Határok nélkül műsorában

2014 óta valamennyi első világháborús történelmi ismeretterjesztő kisfilm vetélkedőnkről beszámolt a Kossuth rádió Határok nélkül című műsora.

Egykori kolléganőmmel, Lánczi Ágnessel ez alkalommal a Kálvin téren beszélgettünk - a három korábbi Aspektus-pályázat tanulságairól is.

Az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság döntésének köszönhetően nemcsak itthonról, hanem otthonról, a Kárpát-medence valamennyi magyarlakta településéről jelentkezhetnek egyébként nemcsak diákok, hanem mások is 2-4 perces kisfilmekkel!

Mi továbbra is a nagyapa, déd- vagy üknagyapa első világháborús tapasztalatainak, sorsának a bemutatásában látunk igazán fantáziát!

De hallgassák meg a 2019. október 20-án este először a Kossuth rádióban elhangzó interjút, amelyet 2019. október 21-én hajnalban ismételt meg a nemzeti főadó. A riporter: Lánczi Ágnes! Íme - kattintással: 

 

 

Egyébként nemcsak magyarok, hanem a szomszédos országokban, valamint a Baltikumban, Lengyel- és Csehországban élő más nemzetiségűek, illetve az Uráli-térségben élő rokon nemzet-társaink is küldhetnek kisfilmet az ujaspektus@gmail.com címre!

Itt az aspektus.eu oldalon a nyár közepe óta hangsúlyosan igyekszünk folyamatosan olyan összefoglalókat közölni, amelyek segítenek a jelentkezőknek! Egy egyszerűsített útmutató - kattintással: 

 

Külön is szívesen segítünk! Az ujaspektus@gmail.com e-mail-címre juttassák el, juttassátok el leveleteket! Személyes találkozó keretében, kötetlen keretek között zajló műhelybeszélgetésre  legközelebb október 25-én délután 5-kor kerítünk sort a Kossuth klubban! Kattintással:

 

Gecse Géza