Kisfilm vetélkedőnkkel a Velencei-tó partján, Agárdon a Chernelben!

 

 

2019. november 13-án Gecse Géza az egyik Fejér-megyében legjobb színvonalon oktató általános iskolában és gimnáziumban az iskola végzős diákjainál, Bíró Zsuzsanna osztályában számolt be az Aspektus idén is meghírdetett első világháborús történelmi ismeretterjesztő kisfilm vetélkedőjéről!


A szokásos rutin kérdéseket követően, amelyek az adatvédelmi elvekről és a fényképezésről, illetve az aspektus.eu oldalán való megjelenésről szóltak, Gecse Géza az egyik diákra bízta a fotográfusi feladatokat!

Bíró Zsuzsanna tanárnőt nem sikerült rábeszélni, hogy vegye fel az Aspektus pólóját, viszont kaptunk tőle lehetőséget, hogy ízelítőt adjunk a kisfilm vetélkedőből.

Gecse Géza elmondta a kisfilm vetélkedő lényegi vonásait, valamint azt is, hogy miként és hol lehet kiegészítő információhoz jutni!

Sikerült bemutatni egy rövid részletet a 2016-os díjnyertes felvételből és lementettük a saját, 2016-os 25 perces kisfilmünket is, amit az Aspektus téma-felelőse a tanárnő és a diákok részére szabad felhasználásra fel is ajánlott!


Nem pusztán történelmi, hanem film-készítéssel kapcsolatos ismeretekre is szükség van! A Chernel tanulói egyébként szoktak kisfilmeket csinálni, hiszen a záróprogramokról az iskola diákjai - immár hagyományosan szoktak filmes összefoglalót készíteni!
Ezt a tudást kellene kamatoztatni az Aspektus történelmi kisfilm vetélkedőjében is - hívta rá fel a figyelmet a vendég.
Egyébként az aspektus.eu oldalon minden, amit erről a pályázatról tudni kell és lehet, rajta van!

Bíró tanárnőt arra kérte Gecse Géza, hogy amennyiben végül valakinek sikerül ilyen munkát elküldenie november 25-ig, a módosított határidőig, akkor ne habozzanak, hanem bátran küldjék el 2-4 perces produkciójukat!

Ha pedig valaki a jelenlévők közül pénteken Budapesten járna, a szervezők délután 5-től őket is szívesen látják az Aspektus Kossuth Klubba szervezett műhely rendezvényére!

Aspektus