Klip-vetélkedőnkkel a Kossuth rádió Határok nélkül műsorában

A Kossuth rádió Határok nélkül szerkesztőségét kitüntető Magyar Örökség-díj tavaszi átadása óta első ízben, november 2-án találkoztunk Lánczi Ágnes kolléganőmmel - ez alkalommal a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai épületében.

A téma ez alkalommal is - miként két évvel ezelőtt is - az Aspektus első világháborús történelmi ismeretterjesztő kisfilm-vetélkedője volt, hiszen a Kárpát-medencében élő magyar fiatalok ugyanakkora eséllyel és ugyanolyan feltételekkel pályázhatnak 2-4 perces klippel, mint a magyarországiak. Nem győzzük hangsúlyozni egyébként, hogy bárhonnan pályázhatnak nem magyar fiatalok is, ezért fordítottuk le angolra is a felhívás szövegét és ezért adtuk meg az első három helyezett díját - euróban. A tágabb Közép-Európában - a Kárpát-medencén kívül - számítunk még a cseh, lengyel, észt és finn diákok klipjeire csakúgy, mint az Oroszország területén élő rokon népek produkcióira, de akár az oroszokéira is. Helyezéstől függetlenül a képen látható pólót megkapja mindenki, aki értékelhető produkciót küld be nekünk az Aspektus facebook-oldalán, vagy a www.aspektus.eu oldalon keresztül a tanárok arcképére kattintva e-mailen, de a biztonság kedvéért kérünk egy biztonsági másolatot az ujaspektus@gmail.com címre is eljuttatni. December 1-e a beküldési határidő, de minél hamarabb kapjuk meg a 2-4 perces kisfilmet, annál jobban örülünk!

Kedd délutánonként találkozunk az ELTE BTK Új- és Jelenkori Egyetemes Történeti Tanszékének 202-es szobájában, ahonnan átmegyünk a Kossuth Klubba, ahol - azoknak, akik soha nem használták a YouTube szerkesztő programját - megmutatjuk miként lehet nagyon primitív módon kisfilmet szerkeszteni. Azoknak, akik valamilyen video szerkesztő programot használtak - erre nem lesz szükségük, mert sokkal többet tudnak!

Íme Lánczi Ágnes interjúja, amely a Kossuth rádió Határok nélkül című műsorában 2016. november 3-án el is hangzott - kattintással:

 

 

Kép és szöveg: Aspektus