A külhoni magyarok regisztrációjáról és a székely menetelésről

Fotók: Gecse Géza
2013.október 15-én ülésezett a Parlament Nemzeti Összetartozás Bizottsága
Bár már több, mint 400 000-en tették le a külhoni magyarok közül a magyar állampolgári esküt, de a jövő évi, valószínűleg 2014 áprilisában sorra kerülő magyar országgyűlési választásokra még a tizedük sem regisztrált. Igaz ugyan, hogy még nem késő, de minél hamarabb kerítenek rá sort, annál jobb! Nemcsak a Nemzeti Választási Iroda, hanem a Magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottsága szerint is.

A Kossuth rádió Határok nélkül című műsorának október 15-i műsorában Pálffy Ilona mellett a NÖB elnöke, Potápi Árpád, valamint a Berényi József, a felvidéki Magyar Közösség pártjának elnöke mellett  a Székelyföldért Társaság képviseletében László Lajos is megszólalt, de ennél részletesebb riportot közölt 2013. október 16-án reggel, a Kossuth rádió 180 perc című műsora, amelynek meghallgatására ezen az oldalon bárkinek lehetősége van.

A Parlament Nemzeti Összetartozás Bizottsága a külhoni magyarok választásáról kért tájékoztatást a választási iroda elnökétől, de tanácskozott az október 27-i Székelyek Nagy Menetelésről is. Gecse Géza riportjában elsőként Pálffy Ilonánál az ún. levélben való szavazásról érdeklődött. Kattintással:

A parlamenti bizottsági ülésen az is kiderült, hogy október 27-én szerte a világon, így a Felvidéken várhatóan három helyen, de például a magyar fővárosban, a székelyföldi meneteléssel azonos időben szerveznek tüntetést. A gyűlekezési hely de.11 órakor a Hősök tere, ahonnan a román nagykövetséghez fognak vonulni.


Pálffy Ilona tájékoztat a külhoni magyarok regisztrációjának állásáról