Magyar elitoktatás a Kárpát-medencében


Fotók: Gecse Géza                                Tanévnyitó az Edutus Főiskolán

Befektetés a jövőbe – talán így lehetne jellemezni a Collegium Talentum tevékenységét, amely a 30 000 külhoni magyar egyetemistából és doktoranduszból évente harmincat támogat. Olyanokat, akiket a legjobbaknak ítélnek. A korábbiakkal együtt most összesen hetvenhatan vannak ilyenek. 

  
Botlik József                                         Paládi Viktória                                    Székely Tünde

A Collegium Talentumnak hátteret az Edutus Főiskola biztosít, amelynek tanévnyitóján Gecse Géza járt. Ungvárról Paládi Viktóriával és tutorával Botlik Józseffel, a humán kategóriában I. helyezett kolozsvári Székely Tündével is beszélgetett.Összefoglaló riport készült belőle a Kossuth rádió Határok nélkül című műsorának 2013.október 14-i adásába. Kattintással:

 

 

Gecse Géza megszólaltatta Jandala Csillát, a főiskola rektorát, az élettudományok I. helyezettjét, a Pozsonyban tanuló Jankó Viktort, valamint a III.helyezett kolozsvári Csató Enikőt.

  
             Jandala Csilla                            Jankó Viktor                             Csató Enikő

A csoportképre persze nem mindegyik, hanem csak majdnem mindegyik díjazott került fel. Gecse Géza Gál András Levente kuratóriumi elnökkel is készített interjút.

   
A Collegium Talentum nyerteseinek csoportképe                      Gál András Levente
A rövid riport a Kossuth rádió 180 perc című műsorában 2013.október 15-én hangzott el. Az alábbi ikonra kattintva meg tudja hallgatni: