Május 29-i nyitórendezvényünk a Hétvégi Belépőben és Nyelipovics Budapesten!

2017.május 28-án Béli Ádám kérdezte Gecse Gézát az M5-ön az ELTE BTK kari tanácstermében május 29-re szervezett kisfilm-vetélkedő nyitórendezvényéről.

Az interjú az alábbi linken mostantól kezdve három hónapig megtekinthető 42 perc 20 másodperc és 51 perc között:

Közvetlenül Gecse Géza után került adásba Mikulás Ferenc, aki a XIII.Kecskeméti Animációs Fesztiválról számolt be és akivel ez alkalommal találkozott először személyesen a Magyar Televízió stúdiójában, bár elég régen ismerik egymást.

Gecse Gézának túl sok ideje nem volt, amikor hazaért, mert megígérte az Aspektus hétfői külföldi vengégének, Szergej Nyelipovicsnak, hogy fogadja a repülőtéren. Kicsit aggódott, hogy elkerülik egymást, mivel Nyelipovics úr öt éve mozog otthonosan Budapest területén - többször kutatott ugyanis itt első világháborús témában. A világháború halálos áldozatait illetően az ő kutatásai a legfrissebbek - nemzetközi szinten is.

Szergej Nyelipovics tolmácsa a hétfői vitaesten a szintén hadtörténész Gruber Mihály lesz.

 

Belépődíjat nem szedünk és várunk minden érdeklődőt a hétfőn délután 5-kor kezdődő rendezvényre, amelyet délután 3-tól középiskolás tanárok műhelybeszélgetése előz meg. Ez alatt néhány interjút is készítünk egyrészt velük, másrészt pedig a történészekkel is.

A Katolikus Rádió május 29-i adásában 8 óra 51 perctől Pécsi Krisztina interjúját hallgathatják meg az érdeklődők, amelyet Gecse Gézával készített.

Aspektus