Megfejtés és újabb feladat - póló plusz 5000 forint!


Május 20-án közreadott cikkünkben a plakáton szereplő személyek közül az a kettő egymás mellett szerepelt, akinek a tevékenysége alapvetően nem az első világháborúhoz, hanem a magyar emlékezetpolitikához kapcsolódik, jóllehet mindketten éltek ekkor. Egyikük Görgei Artúr, a másik gr. Esterházy János. Görgei Artúr ugyanúgy, ahogy gr. Esterházy János, élt az első világháború alatt, hiszen 1916-ban halt meg, de tevékenysége, ugyanúgy, ahogy gr.Esterházy Jánosé, nem az első világháborúhoz kapcsolódik. Görgei ugyanúgy nem vett részt benne, mint az 1918-ban 17 esztendős gr.Esterházy János sem. Ők ketten voltak tehát a megfejtés, de nem volt senki, aki ezt beküldte volna számunkra, pedig május 20-i összefoglalónkban a két személyt szándékosan ábrázoltuk egymás mellett.
gey_fot.jpg  est_fot2.jpg
A 2017. május 23-i műsorban ezt a számunkra biztosított műsoridő kilencedik percében mondtuk a televízió nézőinek, majd ezt követte legújabb kérdésünk: a május 29-i, 'Hősök, mártírok, áldozatok és történelmi személyiségek 1917-2017' című délután 5 órakor az ELTE BTK kari tanácstermében kezdődő vitaestünk plakáton szereplő katona szereplőinek kettő- illetve egyharmadának (4+2 személy), mi a közös tulajdonságuk? Vagyis mi a közös a plakáton szereplő négy katonában és mi kettőben? Szintén nemcsak pólót, hanem 5 000 forintot lehet a kérdés helyes megválaszolásával nyerni! Annyi a könnyebbség ez alkalommal, hogy a szervezők bemutatták és elmondták egy kisfilmben a plakáton szereplő 'hősök, mártírok, áldozatok és történelmi személyiségek' nevét! Íme:

A megfejtést ugyanúgy a +36-1-808 9555-ös telefonszámon várjuk az adás ideje alatt valamint az ujaspektus@gmail.com e-mail címen, mint eddig!

 

Ez alkalommal, vagyis május 23-án Szabó Róbert fizika-történelem szakos egyetemi hallgató volt a Bonum TV meghívott vendége, aki az Aspektus 2014-es történelmi, ismeretterjesztő kisfilm vetélkedőjének első helyezettje volt.
Íme a Bonum TV-ben közös szereplés:


Szabó Róbert és Gecse Géza a Bonumban

 

2017. május 24-én pedig Lánczi Ágnes készített interjút Gecse Gézával.

Lánczi Ágnes és Gecse Géza a Magyar Rádióban
A beszélgetés a Kossuth rádióban május 24-én, este a 18.30 és 19.00 közötti félóra 18:48 és 18:52 közötti részében hangzott el.
Íme - kattintással:

A Bonumban május 23-án feltett kérdésre a helyes választ a televízió 2017. május 25-i műsorában válaszoljuk meg reggel 10 óra körül, amikor várhatóan Sándor Ágoston, az Aspektus kisfilmvetélkedőjének 2016-ban első helyezettje lesz a vendég.

 

Aspektus

 

számos történelmi személyisége is közülük került ki.
 

                 Felemás módon része a magyar emlékezetpolitikának az első világháború
Előadóink segítségével 1917-es szerepüket is bemutatjuk, nem hagyva ki például a - See more at: http://www.aspektus.eu/content/szaz-ev-tukreben-nagy-haboru-1917-2017-ro...
számos történelmi személyisége is közülük került ki.
 

                 Felemás módon része a magyar emlékezetpolitikának az első világháború
Előadóink segítségével 1917-es szerepüket is bemutatjuk, nem hagyva ki például a - See more at: http://www.aspektus.eu/content/szaz-ev-tukreben-nagy-haboru-1917-2017-ro...