Nemzetpolitika - a budai vár szorításában

Augusztus 31-e és szeptember 2-a között lesz a budai várban "A magyar nyelv és a magyar könyv ünnepe" című rendezvény.

Ennek keretében mutatjuk be Gecse Géza
'Nemzetpolitika - szorítóban. Aspektus - határok nélkül 2002-2017'
című kötetét 
2018. szeptember 1-én, 14.00-kor, a pódiumon, amelyet a Szent István szobor előtt szoktak felállítani.


A könyvet a Püski Kiadó adta ki, viszont az Anima terjeszti.
A szerző és beszélgetőtársai azt a Tollas Tibortól vett, a könyvben érintett gondolatot járják ez alkalommal körbe - igaz, az emigrációba kényszerített költő szűkebben értelmezte és Kárpátalja magyarságára értette - mi tágabban fogjuk, miszerint mennyiben tekinthető a magyarság a Kárpát-medence vagy Európa "indiánjainak"?
A kérdésnek különös aktualitást ad "az első felvonását" tekintve sikeres Minority Safepack, amit az RMDSZ kezdeményezett.
A színpadon zajló beszélgetés moderátora: Csűrös Csilla és kollégája.
A bemutató résztvevői:
Duray Miklós, a SZAKC elnöke a Felvidékről,
Nagy Gábor Tamás, I. kerületi polgármester,
Raffay Ernő történész,
Sógor Csaba, az RMDSZ Európa parlamenti képviselője Erdélyből és
Gecse Géza, a kötet szerzője.

A 2002 és 2011 között a Kossuth rádió Határok nélkül című műsorához kapcsolódóan Tolcsvay Béla klubjában tartottuk vitaestjeinket, majd 2011-től kezdődően főként az ELTE BTK-n, a Károlin és a Kossuth Klubban.
E vitaesteknek Duray Miklós - még aktív politikusként - egyik leggyakoribb meghívott vendége volt, de ugyanígy volt vendégünk Nagy Gábor Tamás, aki 2002-ben európai uniós fórumokon a csángó ügyben folytatott magyar politikánkról számolt be, vagy Raffay Ernő, aki Kozma Miklósról például - többedmagával - történészként, de a magyar hadkötelezettségről szóló vitaestünkön egykori honvédelmi politikai államtitkárként tapasztaltakra utalva is részese tudott lenni az eszmecserének.
A mostani, szeptember 1-i, du.2-kor kezdődő rendezvény Facebook-oldalán igyekszünk a mostani alkalommal kapcsolatos részinformációkat is megosztani - kattintással:

 

Itt az aspektus.eu oldalon - úgyszintén!

Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Aspektus