Nemzetpolitika – a lezáratlan kérdések szorítójában

A Kárpát-medencében magyarokat sújtó és máig feldolgozatlan, a kötetben is érintett kérdésekről Bíró Zoltánnal, a RETÖRKI főigazgatójával és Menyhárt Józseffel, a Magyar Közösség Pártja elnökével beszélget a Nemzetpolitika – szorítóban. Aspektus – határok nélkül 2002-2017 című könyv szerzője, Gecse Géza.
  

A találkozóra meghívót kapott Hahn-Seidel Alida és Juhász Imre, a Benes-dekrétumok ügyében 2012-ben benyújtott petíció két szerzője, valamint Krivánszky Miklós, az MKDSZ alelnöke, a DALESZ vezetője, aki 2002 óta szorgalmazza a csehországi kényszermunkára hurcolt magyarok kárpótlását. Külön e-mailben kértük Csáky Pált, az MKP európai parlamenti képviselőjét, valamint Fülöp Mihály diplomáciatörténészt, aki a vitaestek során 2002-től napjainkig többször is foglalkozott nemcsak a Benes-dekrétumok, hanem a felvidéki magyarságot sújtó összes 1945 utáni diszkriminatív intézkedés szomorú aktualitásával, hogy fáradjanak el a bemutatóra.

A rendezvény helyszíne: Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet
Budapest, VI. kerület, Andrássy út 100.

Időpontja: 2018. március 7. 15.00

Az eseményoldal a Facebook-on - kattintással:


A rendezvényről és a kötetről a Kossuth rádió Határok nélkül című műsorának 2018. március 5-i, este 18.30 és 19.00 között jelentkező műsorának utolsó öt percében Lánczi Ágnes beszélgetett Gecse Gézával.

Az interjú az alábbi linken hallgatható meg - a kurzort a 18 óra 55 perchez kell behúzni! Íme - kattintással:


Lánczi Ágnessel Gecse Géza - az interjút követően

 

Gecse Géza