Nemzetpolitikáról a Katolikus Rádióban és a Polgárok Házában

katrad_3965.jpg

2018. január 12. 17.04 – 18.00 között két beszélgetésre is sor került a Magyar Katolikus Rádió Délutáni találkozás – közéleti beszélgetések című  műsorában, melynek felelős szerkesztője: Pécsi Krisztina.

Az első félórában - mint az a műsorismertetőből is kiderül - mi voltunk a terítéken.

1. Nemzetpolitika - szorítóban. Aspektus - határok nélkül 2002-2017 című könyv kapcsán beszélget a kötet szerzőjével, Gecse Gézával Pécsi Krisztina.

A második félórában Karácsony Sándorról beszélgettek:

2. Dr. Bardócz László 93 éves gépészmérnök, Karácsony Sándor (1891.jan.10-1952. febr. 2.) egyetemi tanár bibliaóráinak rendszeres hallgatója volt egyetemistaként és fiatal mérnökként, de Karácsony Sándor pedagógiai és filozófiai munkássága nagy hatással volt egész életére. Erről beszélget Sallai Évával.

Kattintással:

 

plaka20-konyvbempof.jpgNemzetpolitikáról - Gulyás Gergely, Takaró Mihály, Gecse Géza
 A Soli Deo Gloria-tól a Lex Biszkuig
   
Nemzetpolitika - szorítóban. Aspektus - határok nélkül 2002-2017 című könyv kapcsán beszélget Gulyás Gergely, a Lex Biszku beterjesztője, Takaró Mihály irodalomtörténész és a kötet szerzője: Gecse Géza.

Magyarországon a reformáció nemcsak vallási irányzat, hanem olyan világkép is, amelynek mindig volt és van társadalmi mondanivalója is. Huszadik századi történelmünkben Tisza Istvántól a Soli Deo Gloria diákmozgalmon keresztül napjainkig még a mindennapi politikában is kimutatható a hatása. Akkor is így van ez, ha ez az emberek döntő többsége számára mindez nem így tudatosul. Gecse Géza könyve, amely 2002 és 2017 közötti, főként Budapesten szervezett vitaestek szerkesztett változatát adja közre, erről is szól és a Polgárok Házában szervezett mostani fórumon is a vendégek erről beszélgetnek.
A találkozónak az ELTE BTK-n már volt előzménye szeptemberben, ahol vendégünk volt Schöpflin György is:

Ideje: 2018.január 30., kedd, 18.00

Helyszíne: Polgárok Háza

Az esemény oldala a Facebook-on - kattintással: