Támasz - kisfilmmel pályázóknak!

Itt az Aspektus honlapján a korábbi közölt dokumentumok között megtalálható a pályázat rövid és részletes változata is (ezeket akkor tessék elolvasni, amennyiben a felhívás nem elég)!

Íme a felhívás – kattintással:
http://www.aspektus.eu/content/felhivas-szaz-ev-tukreben-az-elso-vilaghaboru-lezarasa-1919-2019


A kisfilmek elkészítésénél a leghasznosabb útmutató, amennyiben eddigi vetélkedőink díjazott alkotásait megnézitek (ezek rövidek és mutatják hányféle módon lehet jó kisfilmet csinálni!) Eddigi kisfilm vetélkedőink díjazott alkotásait lásd kattintással:
http://www.aspektus.eu/content/elso-vilaghaborus-kisfilmvetelkedonk-dijazott-alkotasai-2014-2016


A kisfilmek sikeres elkészítésének érdekében mi is próbáltunk példát mutatni, méghozzá még a YouTube ultra primitív, 2017 szeptember végéig rendelkezésre álló programjának a segítségével! Vagyis ennél bármelyik másik, az internetről letölthető szerkesztő program jobb! Szándékosan azért használtuk a YouTube programját, hogy bizonyítsuk, pusztán mobil-telefon vagy fényképezőgép mozgóképi funkcióját használva is lehet „pályázatképes” filmet készíteni. Ennek szellemében kisfilmek készítése – saját példákkal szemléltetve - kattintással:
http://www.aspektus.eu/content/kisfilmek-keszitese-sajat-peldakkal-szemleltetve


A három kisfilm vetélkedő tapasztalatait a súlypontok mentén igyekeztünk összegezni a következő összefoglalóban, amit leginkább módszertani segédletként lehetne jellemezni - kattintással:
http://www.aspektus.eu/content/modszertani-segedlet-elso-vilaghaborus-kisfilmek-keszitesehez

Ezek nélkül nem lesz könnyű dolgod, ha kisfilmet akarsz csinálni!

--------------------------------------------------------------------------


A klip-vetélkedővel kapcsolatos rádiókban és televíziókban közreadott tájékoztató anyagainkat a honlapunkon ugyanúgy meg fogjátok találni, mint a kisfilm vetélkedő sikere érdekében szervezett rendezvényeinket. De a filmes műfaj szabályai szerint készült eddigi három nyitórendezvényünkről tanulságos megnézni a három 25 perces filmes összefoglalónkat – kattintással:
http://www.aspektus.eu/content/filmes-osszefoglaloink-eddigi-elso-vilaghaborus-rendezvenyeinkrol

A hangos, 70 perces összefoglalóink funkciója az volt, hogy annak, aki nem volt ott a rendezvényen, de hiánytalanul kíváncsi arra, ami a helyszínen elhangzott, legyen módja rá, hogy „bepótolja”. Íme – kattintással:

http://www.aspektus.eu/content/hangos-osszefoglaloink-elso-vilaghaborus-rendezvenyeinkrol-2014-2017

Ezek aktuális, főként háttér ismeretet nyújtó anyagok, amelyek szemléltetik a hangzó, az álló- és a mozgó képi információ sajátosságait is, tehát ha kevés idő áll a rendelkezésedre, akkor nyugodtan hagyd figyelmen kívül őket!

Az angol nyelvű felhívást azért készítettük el, hogy legyen neked is módod esetleg mozgósítani azt a barátodat, ismerősödet, aki nem beszél magyarul, de szerinted érdekelné! Íme:
http://www.aspektus.eu/content/ending-great-war-reflection-one-hundred-years-1919-2019

A honlapra folyamatosan töltjük fel a frissen született összefoglalókat, amelyek között hajlamos lehetsz esetleg elveszni! Ezért adjuk most közre ezt a leegyszerűsítettebb oldalt!

A gyakorlatban pedig a Kossuth Klubban adunk szívesen további felvilágosítást, de írásban is elérhetők vagyunk az ujaspektus@gmail.com címen vagy az Aspektus Facebook-oldalán keresztül!

Gecse Géza
Aspektus téma-felelős