Ami a kisfilm vetélkedőhöz 2019-ben kell - egyben!


Első világháborús történelmi ismeretterjesztő kisfilm vetélkedőnk sikeréhez feltétlenül kell, hogy tudjanak róla az emberek!
100vhbef_saint-germain-en-laye_azosztr.jpg
A felhívás szövetében minden benne van, de a teljesebb leírást is hozzáférhetővé tettük - kattintással:

 

Az idén rövidebb idő állt rendelkezésre, mint a korábbi háromnál! 2014-ben, 2016-ban és 2017-ben, amikor még a tavasz utolsó napjaiban meg tudtuk szervezni a nyitó rendezvényt, amelyről filmet készítettünk és tudtuk népszerűsíteni nyári táborokban, majd rendelkezésünkre állt az egész ősz - decemberig!

Az idén nem nyitó-, hanem zárórendezvény központú rendezvény-sorozatot szerveztünk! Úgy gondoltuk, hogy június 28-a, a versailles-i békediktátum Németországgal való aláiratása jó alkalmul szolgál, hiszen ennek most volt a 100. évfordulója!
Viszont csak júliusban derült ki, hogy az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság támogatásra érdemesnek találta pályázatunkat, amelyet eredetileg két hónapos futamidejűnek gondoltunk és ezért szerényebb összegre nyújtottunk be támogatási kérelmet is!

De Ausztriával szeptember 10-én, Bulgáriával pedig november 27-én iratták alá a saját békediktátumaikat, amelyek hasonlítottak a jövőre száz esztendős trianonihoz, ezért a pályázat ősszel is aktuális!

Ráadásul kell idő ahhoz, hogy aki képes kisfilmet csinálni, tudjon is! Ha rutinos jelentkezőkről van szó, akkor is!
am-beszelgetesek-plaka-04-web-05.jpg

November 15-én a nemzetközi események tükrében vizsgáljuk Trianont,  de szó lesz - a két világháború között mérvadó, ekkor született rendszer természetrajzáról is! Meghívott előadóink a Kossuth Klubban: Tefner Zoltán, Ujváry Gábor és Gulyás László erről fognak beszélni délután 5 órától.

Lásd a meghívót - kattintással:

Kérdéseket is lehet nekik feltenni, miként eddig is lehetett többi előadónknak - három alkalommal a Kossuth Klubban és bárhol másutt, ahol nyilvános előadáson vettünk részt!

Össze is gyűjtöttük, hogy merre tartottunk népszerűsítő előadásokat a kisfilm vetélkedő sikere érdekében. Ennek olyan szempontból lehet jelentősége, hogy nincs két egyforma közönség, majdnem mindenütt tettek fel nekünk váratlan kérdéseket és ezek mások számára is tanulságosak lehetnek - kattintással:

A 'Bárhová elmegyünk!' nem egy üres szólam! Tényleg elmegyünk bárhova, ahová hívnak bennünket!

Viszont nyílvánvaló, hogy az ország összes középiskolájába és felsőoktatási intézményébe nem tudunk ellátogatni - ezért van óriási szerepe a sajtónak, azon belül is az elektronikus médiumoknak, különösen azért, mert most már általánosan elfogadott, hogy a YouTube-ra is kikerül, ami élő adásba került! Az alábbi linken meg lehet hallgatni, illetve meg lehet nézni, amit 2019 szeptembere és november 4-e között nyilatkoztunk vagy produkáltunk a kisfilm vetélkedő megismertetése érdekében - kattintással: 

 

 

Szükségét éreztük, hogy hiba-kereső feladattal is gazdagítsuk eszköz-készletünket!

trian_guly.jpg

Hiba-kereső vetélkedőnket november 13-ig meghosszabbítjuk!

A Gulyás László szerkesztésében megjelentő Trianon sorozat első kötetét lehet megnyerni azzal, ha megtalálod a hibát! Ha olyat találsz, ami hasonló súlyú, Jankovics Marcell könyvét viheted haza első világháborús záró rendezvényünkről november 15-én a Kossuth Klubból! A megoldást ezt követően hozzuk nyilvánosságra itt az aspektus.eu oldalon!
Részletek - kattintással:


Végül, de nem utolsó sorban: összegyűjtöttünk minden fontos információt, ami jó hatékonysággal alkalmazható a kisfilmek elkészítésekor! Ezen az oldalon belül is különösen a módszertani segédletre hívnám fel a figyelmeteket! Szerintünk ez ténylegesen valódi támaszként képes szolgálni! Íme - kattintással:

 

                                                                   Jó munkát!

Gecse Géza