Az idén harmadszor nyerjük meg Gombaszögön az I. világháborút!


2014 és 2016 után az idén is ismertetjük első világháborús történelmi ismeretterjesztő kisfilm-vetélkedőnket a nyári gombaszögi diáktáborban, amelynek idei felhívásában tulajdonképpen csak az évszámok változtak:

Száz év tükrében a nagy háború 1917-2017
Praktikus kérdések az idén felvidéki hangsúlyokkal jelentkező első világháborús történelmi ismeretterjesztő klip-vetélkedővel kapcsolatban.

 
                                   Gecse Géza                                                           Sándor Ágoston
Az Aspektus témafelelőse: Gecse Géza az eddigi két kisfilmvetélkedő tapasztalatait Ray Müller 1993-as, A képek hatalma című dokumentumfilmjét felhasználva foglalja össze, amelynek során a gombaszögi tábor lakói közül kérdezheti bárki a 2016-os klipvetélkedő első helyezettjét: Sándor Ágostont is.

Fontos, hogy az 1917-es esztendő csupán egy a sok elrugaszkodási pont közül. A 2-4 perc közötti időtartamú klip ugyanis szólhat napjainkig bezárólag bármiről, a lényeg, hogy legyen benne szó az első világháborúról, de szólhat az egész kizárólag az első világháborúról is. Egy-egy családtörténet feldogozása esetében ugyanis sokkal inkább erről lesz szó.
Elkészült a felhívás felvidékiek számára konkrétabb változata is. Íme:

Akik segítenek nekünk:
 
                     Bauer Ildikó programigazgató                                Kocskovics Péter

A helyszín: a B 612-es Sátor, amivel a szervezők a Kis Herceg bolygójára kívántak utalni. Vigyázat! Két ilyen sátor is van egymás mellett! Tavaly Márai Sántornak volt elkeresztelve, viszont az idén a szervezők "szakítottak a múlttal". Ezt is Kocskovics Pétertől tudom.

A hét közepétől majd minden nap, főként este lesz első világháborús filmvetítés a táborban és a Rákóczi Szövetség is képviselteti magát.
      
                 Pándy Rita                               Bugár Dávid                               Rási Szilvia
Mi is számítunk Pándy Rita és Bugár Dániel segítségére - Rita a Diaszpóra-programban Magyarországra látogató izraeli fiatalok miatt valamivel elfoglaltabb lesz az átlagnál és - mint tavaly - és az idén is számítunk Rási Szilviára!
Programunk július 14-én, déli 12 órakor kezdődik! Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Aspektus