Három témáról - a Pirkadatban

2018. április 20-án, reggel 8 óra 15 körül voltam Breuer Péter vendége a Heti TV Pirkadat című műsorának.

Egy nappal a Millenáris Anima könyvesboltok K15-ös pavillonjában tervezett könyvbemutatóm előtt fel tudtam hívni a figyelmet arra, hogy ez alkalommal Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár és Duray Miklós felvidéki politikus, a SZAKC elnöke is vendégünk lesz ez alkalommal és olyan aspektusból tudunk a kötetről beszélni, amilyenből eddig még nem sikerült.

A könyvbemutató esemény-oldala a Facebookon - kattintással:

 

Érintettük annak a munkaügyi pernek a sorsát, amelynek során 2014. júliusában egyetlen nap leforgása alatt - rendkívüli felmondással - bocsátottak el az MTVA-ból. Ezt a pert egyébként 2016 januárjára első fokon megnyertem. Erről az összefoglaló - kattintással:

 

Az MTVA azonban fellebbezett és ennek eredményeként másodfokon, 2016 november 11-én a másodfok felülbírálta az első fok döntését és ítéletében az MTVA-nak adott igazat. Az ítélet írásba foglalt változatának kézhez vétele után 2017 elején a Fővárosi Ítélőtáblánál volt lehetőségünk felülvizsgálati eljárást kezdeményezni, amelynek ülését 2018. április 11-ére tűzték ki. A hatóság a másodfokú bíróság ítéletét helyben hagyta, tehát végül az MTVA-nak adott igazat. Fontos, hogy ilyenkor csak és kizárólag a már rendelkezésre álló dokumentumokat vizsgálják.

A bírósági eljárás során számtalan várt és váratlan momentummal szembesültünk. A másodfok döntése - bár kétségtelen, hogy a leírt és átolvasott bírósági dokumentumokból indul ki, de meglehetősen életszerűtlen.

Ennek fényében kérdés, hogy érdemes-e a bíróságtól perújítást kérni - az egész eljárást újraindítani - persze ilyenkor prezentálni kell minden olyan dokumentumot, amelyek "menet közben" keletkeztek vagy a bírósági eljárás folyamán bármilyen más ok miatt nem kerültek a figyelem középpontjába, ezért várhatóan az ítélet más lett volna, ha ezeket át tudják tanulmányozni. Breuer Péternek is elmondtam hogy megfontolás tárgyává kell ezt még tenni. Íme az interjú teljes szövege - kattintással:

 

Ilyenkor ugyanis elengedhetetlen, hogy a döntés írásbeli változata is az ember kezében legyen és a 2018. április 11-i eljárás írásba foglalt változatát még nem olvastuk, mivel azt még nem postázták a számunkra.

A 2018. április 20-i reggeli interjúban még az idei első világháborús pályázatunkról is beszámoltam Breuer Péternek.

Gecse Géza