A Katolikus Rádióban Pécsi Krisztinánál


Gecse Gézával Pécsi Krisztina beszélget a Katolikus Rádió studiójában

2017. december 9-én, 20.04 perces kezdettel a Magyar Katolikus Rádió - A héten történt című közéleti elemző műsorában, melynek felelős szerkesztője Pécsi Krisztina, a Nemzetpolitika - szorítóban. Aspektus - határok nélkül 2002-2017 című kötetről is beszélgettünk, de nézzük, mi minden került a műsorba és azon belül hol helyezkedett el az interjú! Íme a műsor témái: az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi bizottsága meghallgatást tartott a magyar jogállamiság helyzetéről a kormány és civil szervezetek részvételével. Huber Szebasztián politikai elemzővel hallhattunk beszélgetést.
Kárpátalján járt a Magyar katolikus Karitász. A részleteket Écsi Gábor országos igazgató mondta el.

Az Önkéntesség világnapja december 5-dike, amelyet az ENSZ Közgyűlése 1985-ben foglalt határozatba. Az Önkéntességért díj 2017. díjátadó estjét az Önkéntes Központ Alapítvány rendezte, ahol megünnepelték az alapítvány 15. születésnapját. A Katolikus Rádió mai műsorában F. Tóth András ügyvezető igazgatónak tettek fel kérdéseket.

Az egészségügyi szolgáltatók nem csak az adósságok rendezésére, de fejlesztésekre is kapnak pénzbeli támogatást. A rendeletről Balaton Pétert, a Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetségének főtitkára számolt be.

Az egy főre jutó éves, átlagos bruttó jövedelmek 4,4 %-al nőttek – derült ki a most megjelent „A háztartások életszínvonala, 2016 című KSH-kiadványból”. Janák Katalint, az Életmód,- foglalkoztatás- és oktatásstatisztikai főosztály vezetője számolt be a kutatás részleteiről.

A VERITAS Történetkutató Intézet több egyetemi levéltárral és felsőoktatási intézménnyel összefogva ez év nyarán indította a 2020-ig tartó, Trianonnak a magyar felsőoktatásra gyakorolt hatását, illetve az 1920-as numerus clausus-törvényt vizsgáló kutatást. A nyitókonferencia kapcsán Marinovics Endre főigazgató-helyettes szólalt meg.

A Püski Könyvesházban indult útjára a „Nemzetpolitika - szorítóban. Aspektus - határok nélkül 2002-2017” című könyvhöz kapcsolódó előadás-sorozatot. A mű szerzőjét, Gecse Gézát kérdezte Pécsi Krisztina felelős szerkesztő.

Harag és elfogultság nélkül. Ezzel a címmel jelent meg Salamon Konrád könyve, amely irodalmi és történelmi tanulmányokat tartalmaz. Interjú készült vele is!

Mint a felsorolásból is kiderült, Pécsi Krisztina a műsor utolsó harmadában faggatta Gecse Gézát, tehát a kurzort érdemes oda húzni és úgy meghallgatni az interjút!

Íme, itt lehet meghallgatni - kattintással:

 

Kép és szöveg: Aspektus