Kisfilm vetélkedőnkről a Kolozsvári TV Magyar Adásában!

2019. november 4-én délután a Kolozsvári Televízió Magyar Adásának Erdélyi Figyelő című műsorában S. Orbán Katalin kérdezett idei első világháborús történelmi ismeretterjesztő kisfilm vetélkedőnkről. Óriási volt, hiszen élő adás volt és gyakorlatilag szinkronban tolmácsoltak mindent románra!

Azt, ami nekünk hatalmas munka lett volna, hogy románra fordítva a felhívást népszerűsítsük, ők elvégezték! Hiszen, amint az a műsorban is elhangzott, nemcsak magyarok, románok is pályázhatnak! Íme az interjú teljes terjedelmében - kattintással:

 

Az Erdélyi Figyelőben egyébként 2018. júniusának elején, amikor Budapestről, a Hősök teréről közvetítettek, szintén a vendége voltam. Ekkor Trianonról, Erdély Romániával való "egyesüléséről", illetve az 1919-es esztendőről beszélgettünk - szintén Orbán Katalinnal!
kv_18_kvi_tv.jpg
A 2018. júniusának elején készült beszélgetés itt nézhető meg - kattintással:

 

2017-ben - 2014-hez hasonlóan - szintén ahogy az idén, telefonon kapcsolatak Budapestről, míg 2016 nyarán magam látogattam el Erdélybe népszerűsíteni akkori  kisfilm vetélkedőnket több helyen is és közben felkerestem a Kolozsvári Televízió Magyar Szerkesztőségét, ahol élőben lehettem az Erdélyi Figyelő vendége! Még a kisfilm vetélkedő nyitó rendezvényéből is idéztek a műsorban, ami változatlanul ugyanolyan jól hasznosítható akár az idén is! Tehát érdemes megnézni, mert a kisfilm vetélkedőben a "családi szálon" való elindulást mi változatlanul a kisfilm vetélkedő egyik fő erejének látjuk!
kv_53_gg.jpg

A 2016-os összefoglalót - benne a televízióban közreadott beszélgetéssel - itt lehet elolvasni és meg is nézni - kattintással:

Érdemes tehát minden nap figyelni oldalunkat, mert ilyen, a mostanihoz hasonló "csemegével" prbálunk folyamatosan szolgálni!

 

Gecse Géza