Klip-vetélkedőnkkel a Károlin Nagy Mariann óráján


Nem is jártam még azóta a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karán, amióta a történészek a Dózsa György útra költöztek, és autóval szinte alig tudtam odatalálni, de végül sikerült. Az intézmény 1993-ban alakult meg egyetemként és ekkor hoztak határozatot arról, hogy több karúvá fejlesztik. 1998-ban alakult meg a jogi kara és a bölcsészkar nagyon hosszú ideig kifejezetten a Reviczky utcai épületben helyezkedett el.
Dr. Nagy Mariann tanárnő első éves szemináriumi csoportjában ismertettem az Aspektus történelmi ismeretterjesztő klip-vetélkedőjét.

Megadtam a szokásos paramétereket és a klip-vetélkedővel kapcsolatos információk helyét. Fontos, hogy mások segítségét is igénybe lehet venni, mi is szívesen segítünk kedd délutánonként a Kossuth Klubban - hogy el tudják a diákok készíteni 2-4 perces kisfilmjeiket. A klipet és a kisfilmet szinonímaként kezeljük, a lényeg, hogy lehetőleg mozgóképes snittekből álljon össze a produkció és küldjék el nekünk november végéig!

Ilyen pólót kap mindenki, aki értékelhető klipet készít - helyezéstől függetlenül egyébként - mondtam - amelynek a hátulján az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság és a Rákóczi Szövetség logója egyaránt elhelyezkedik.
Elmondtam azt is, miért van euróban megállapítva az első három helyezett díjazása.

Valamint azt is, hogy nem magyarok is pályázhatnak, viszont nekik angolul kell feliratozniuk a kisfilmjüket vagy angol hangalámondással kell ellátniuk!
November végéig készítsék el a klipet és küldjék el - kértem őket. A tanárnőt nem sikerült rávennem arra, hogy beöltözzön a pólóba és csak a diákok voltak hajlandók rá, hogy népszerűsítsék a felhívásunkat. Viszont ezt jókedvűen tették!

Legalábbis azok, akiket a képeken láthatunk! Mindenki kapott szórólapot is! Reméljük a legjobbakat, a legjobb klipeket a Károliról!

Kép és szöveg: Gecse Géza