Klip-vetélkedőnkkel a Marczibányi Téri Művelődési Központban

 
Budapest II. kerületében, a Széll Kálmán tértől egy ugrásnyira található a Marczibányi Téri Művelődési Központ, ahol vasárnap délután Pirók Panka és Horányi Csaba szatmárit, este pedig bonchidai román táncokat tanít.

Nyáron Küküllő-mentit tanítottak az Őrségben, lesz is egy ilyen intenzív egynapos ismétlő alkalom még az idén november 26-án, illetve mivel tavaly kalotaszegi román táncokat tanítottak, ezért a következő szombaton, november 12-én lesz egy intenzív kalotaszegi román egynapos ismétlő tannap.
 
A kép bal oldalán látható Csaba és Panka, a tánctanárok, de nemcsak ők, hanem a közönség is érdeklődést tanusított Száz év tükrében a nagy háború 1916-2016 című történelmi ismeretterjesztő kisfilm-vetélkedőnk iránt.
Felhívtam a figyelmet arra, hogy keddenként délután 5-kor találkozunk az ELTE BTK Új- és Jelenkori Egyetemes Történeti Tanszékén, majd utána a Kossuth klubban folytatjuk a klip-szerkesztő műhelymunkát, ahová mindazokat várjuk, akik gyorsabban, vagyis nem pusztán önerőből kívánják megtanulni a YouTube szerkesztő-programjának a használatát. Ez mindenkire igaz, tehát sok szeretettel várjuk keddi napokon, néhány perccel este 5 után a Kossuth Klubba azokat, akik ilyesmivel életükben nem foglalkoztak, de szeretnének!
Természetesen elmondtam azt is, hogy mindenki kap olyan pólót - helyezéstől függetlenül - aki küld be értékelhető kisfilmet és arra is megkértem őket, hogy ezt november végéig tegyék! A képek tanúsága szerint nem haszontalanul!

Kép és szöveg: Gecse Géza