Magyar Klipszemle - másodszor

Ma délután kezdődött el a 02. Magyar Klipszemle. Pénteken vagyis holnap folytatódik a magyar zenei videók második hivatalos szemléje a Toldi Moziban, Budapesten, a Bajcsy Zsilinszky út 36-38-ban.

Idén 342 klip érkezett a versenyre, amiből egy előválogató után összesen 123 alkotást vetítettek illetve vetítenek le széles vásznon.
 
Csütörtökről péntekre a zsűri kategóriánként 5 alkotás juttat tovább, amelynek a nyerteseit péntek este hirdetik ki.Mi is ott voltunk! Elvittük a Száz év tükrében a nagy háború 1916-2016 felhívását is a rendezvényre. 


Találtunk lelkes lányokat itt is!

 

A szemle mindkét napját bulival vezetik le.

Különböző klipeket lehet látni a Toldi Moziban. Különbözőeket - mind felfogásban, mind pedig feldolgozásban!

 

Az idei kategóriák:

Legjobb 

- klip

- rendezés

- operatőri munka

- koncepció
- vágás
- látványtervezés
- styling
- alakítás
- animáció
- trash
- dalszöveg videó
 
Új, hogy a Klipszemlén az idén két közönségszavazás is szerephez juthat. A nézők szerinti legjobb klipre két héten át szavazhattak az érdeklődők a Klipszemle weboldalán, a legjobb budapesti tematikájú klipről pedig az Indexen dönthetnek majd az olvasók. 
 
Az idei zsűri:
Garai Gábor - operatőr
Klág Dávid - újságíró, Index
Németh Juci - énekesnő
Szirmai Gergő - videoblogger
Tamás Bence Gáspár - újságíró, 444

 
Jegyárak:
// csütörtök
1-3 blokk 500 Ft
4-5 blokk 1000 Ft
// péntek
1-3 blokk 500 Ft
4-5 blokk 1000 Ft

 
A klipek sokfajta felfogásban készülnek.

Csak ajánlani tudom az Aspektus első világháborús történelmi ismeretterjesztő klip-vetélkedőjén indulni szándékozóknak, mert rengeteget lehet tanulni belőle! Van olyan klip, amelynél még a YouTube szerkesztő programjával is érdekesebb és mozgalmasabb videot lehet csinálni! Igaz, az általam látott klipek többségénél azért igen sokoldalúan használtak különböző trükköket is. Hagytunk ott felhívást a mi klip-vetélkedőnkre is! A szervezők nyitottnak bizonyultak! Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Kép és szöveg: Gecse Géza