Politika és történetírás - Horthy Miklóstól Orbán Viktorig

A másfél órásra tervezett vitaestbe ez alkalommal 10 percnyi vendég-betétet is "betoldunk"!

A 'vendég' ez alkalommal Demkó Attila lesz, akit Köő Artúr kérdez a geopolitikai thrillerről mint műfajról, továbbá arról, hogy a jövő lehetséges forgatókönyveinek mennyiben van közük a történetíráshoz és a politikához.

Kő Artúr írása a Nemzetpolitika - szorítóban. Aspektus - határok nélkül 2002-2017 című kötetről ('Világháborús aspektusok') - kattintással:

 

Demkó Attila nemcsak a Máglyatűzről az Echo TV-ben - kattintással:

 

Itt az aspektus.eu oldalon 2019. január 31-ig folyamatosan igyekszünk valamennyi az eseménnyel kapcsolatos hasznos információt közreadni, amit az Aspektus Facebook oldalán is megosztunk.

Azokat a szemináriumi dolgozatokat is olvashatjuk majd, amelyeket az őszi félév során Gecse Géza a saját diákjaival az ELTE-n, valamint a Károli Gáspár Református Egyetemen iratott. Mint például Komjáthi Annáét (A történetírás tárgya, fogalmi alapjai, tény és magyarázat - kattintással:

 

A január 31-i Aspektus műhely-összejövetel esemény oldalát a Facebook-on az alábbi linken keresztül lehet elérni! Itt lehet jelentkezni rá és a kérésünk az, hogy osszátok meg barátaitokkal, ismerőseitekkel! Íme - kattintással:

 

Aspektus

A rendezvény meghívójának nagy felbontású változata - kattintással: