Sándor Ágoston és Tefner Zoltán a Bonumban az első világháborúról


2017. május 25-én délelőtt 10 óra körül volt az Aspektus 2016-os történelmi ismeretterjesztő kisfilmvetélkedőjének első helyezettje, Sándor Ágoston, a Fasori Evangélikus Gimnázium harmadik osztályos tanulója, valamint Tefner Zoltán történész, a Corvinus Egyetem tanára a Bonum Televízió vendége.
Mivel továbbra sem fejtette meg senki, hogy az első világháború alatt aktívan harcoló és az Aspektus 2017. május 29-i klipvetélekdő indító-rendezvényére mozgósító plakátjának jobb oldalán található hat katona kétharmadának és maradék egyharmadának tulajdonságai, illetve életpályája mennyiben közös, ezért Jákfalvy Kata műsorvezető javaslatára a válaszadás lehetőségét péntekig meghosszabbítottuk.
Íme a Bonum TV Délelőtt című műsorának az a része, amelyben Tefner Zoltánnal és Sándor Ágostonnal beszélgetett Jákfalvy Kata:


Sándor Ágoston elmesélte miért és miként fogott a kisfilm elkészítésébe, míg Tefner Zoltán főként az első világháborúba lépés körülményeiről, Tisza István miniszterelnök és a későbbi külügyminiszter, Burián István viszonyáról beszélt, továbbá arról, hogy az ő meggyőződése szerint nem lehetett volna elkerülni az első világháborút.
A vendégek a pénteki kiscsoportos foglalkozásra és a hétfői, május 29-i nagyszabású nyitó rendezvényre is felhívták a figyelmet.

 

Aspektus