A Soli Deo Gloria-tól a Lex Biszkuig


Nemzetpolitikáról beszélgetett a Polgárok Házában január 30-án Gulyás Gergely, a Lex Biszku beterjesztője, Takaró Mihály irodalomtörténész és Gecse Géza, a Nemzetpolitika - szorítóban. Aspektus - határok nélkül 2002-2017 című könyv szerzője.

A rendezvény előtt a helyszínen megjelent a Hír TV stábja, amely alighanem félreértette a szervezőket, akik valószínű interjúkészítési szándékra gondoltak, amikor az újságíró és az operatőr hozzájuk fordult. A Hír Tv-sek ugyanis a teljes programot kívánták kamera segítségével rögzíteni. Tekintve, hogy nyilvános rendezvényről van szó, ehhez nem kell senki –, így a szervező Polgárok Háza, de a résztvevők hozzájárulása sem. Éppen ezért csúsztatás, ami a Hír TV-ben megjelent, hiszen Gulyás Gergelyt közülük nem kérdezte meg senki.

A résztvevők hozzájárulására akkor van szükség, ha az ember interjút kíván velük készíteni külön, amivel Gulyás Gergely is teljesen tisztában volt, hiszen a vitaest kezdetekor a többi vendéggel ezt meg is beszélték. Kattintással:

 

Az esti beszélgetés a Reformátusok a huszadik századi magyar politikában alcímet viselte, hiszen a 2017. szeptember végén, az ELTE BTK Szekfű Gyula Történeti Könyvtárában bemutatott könyvnek – igaz, hogy áttételesen – de van ilyen vonulata is, viszont akkor ez nem került szóba. Most igen.

A vitaestről hamarosan részletes beszámolót olvashatnak az érdeklődők a Mandinerben.

Kép és szöveg: Gecse Géza